Wéér hands van De Ligt: Sarri beschermend, maar kranten kritisch

26 oktober 2019, 18:25

Maurizio Sarri neemt Matthijs de Ligt niets kwalijk na zijn derde handsbal op rij bij Juventus. Volgens de trainer van de club uit Turijn was er van opzet geen sprake en zijn de nieuwe regels ook lastig voor verdedigers. De meest toonaangevende sportkrant van Italië is minder coulant.

Nadat De Ligt eerder in de gewonnen wedstrijden tegen Internazionale (wel een penalty) en Bologna (geen strafschop) al hands had gemaakt, ging het op bezoek bij Lecce weer mis. Na bijna een uur spelen beroerde de Oranje-international de bal met de hand, met een pingel en uiteindelijk puntverlies (1-1) tot gevolg.

In Italiaanse media beschermt Sarri zijn verdediger. Van opzet was geen sprake, vindt de trainer. "Zijn arm zat dicht bij zijn lichaam, maar de bal werd plotseling van richting veranderd. Met de nieuwe regels voor hands is het ook heel moeilijk voor verdedigers om de bal te ontwijken."

De handsbal van De Ligt en het missen van enkele kansen zorgt ervoor dat Internazionale zaterdag de koppositie kan overnemen. Sarri maakt zich nog geen zorgen. "Er zijn nog zo veel wedstrijden te spelen. Het heeft geen zin om nu naar de ranglijst te kijken", klinkt het rustig.

Krant kritisch

De toonaangevende kranten zijn wel kritisch op het optreden van de Nederlander. La Gazetta dello Sport vond de penalty geen verrassing, nadat Juve kort daarvoor op voorsprong kwam. "Even later volgde de gebruikelijke handsbal van De Ligt. Juventus zal dit probleem op moeten lossen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen