Inter verslikt zich thuis in Parma en loopt koppositie mis

26 oktober 2019, 20:33

Internazionale heeft verzuimd om de koppositie over te nemen van Juventus. De ploeg van Antonio Conte kwam in het eigen Guiseppe Meazza niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Parma, dat in de eerste helft aan een paar minuten genoeg had om twee keer keihard toe te slaan.

Opvallend was de reservebeurt van Stefan de Vrij, die rust kreeg van Conte. De Oranje-international is bezig aan een sterk seizoen en was in de Champions League tegen Borussia Dortmund goud waard met een assist. Zonder De Vrij kreeg Inter de ultieme kans op de koppositie van Juventus over te nemen. De Oude Dame verspeelde zaterdagmiddag punten bij Lecce dankzij een handsbal van Matthijs de Ligt.

De hamvraag tegen Parma was uiteraard of Inter zou profiteren van het puntverlies van Juventus. Na een kwart wedstrijd schoot Antonio Candreva de thuisploeg met een van richting veranderd schot op voorsprong en naar de virtuele koppositie, maar zeven minuten later was alles anders. Eerst schoot Yann Karamoh, gehuurd van Inter, de gelijkmaker binnen en na een half uur spelen zorgde oudgediende Gervinho zelfs voor de verrassende voorsprong voor de gasten.

Met die voorsprong haalde Parma de rust, maar het maakte zich op voor een lang Inter-offensief. De gasten hielden slechts vijf minuten stand, want Romelu Lukaku maakte al snel in de tweede helft de gelijkmaker. Conte bracht De Vrij in en de Nederlander had vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd de winnende treffer op zijn hoofd, maar kopte naast.

Ook in de zeven minuten extra tijd hield Parma stand, waardoor Inter niet de nieuwe koploper in Italië is. De Milanezen staan tweede, op één punt achter Juventus, waardoor de bekritiseerde De Ligt iets minder slecht zal slapen.