Willem ll rekent na sterk begin in derby af met RKC

26 oktober 2019, 20:32   Bijgewerkt: 28 oktober 2019, 14:17

Willem ll heeft zaterdagavond in eigen huis de Brabantse derby tegen RKC in winst weten om te zetten. De Tilburgers begonnen voortvarend aan de wedstrijd en zaten via vroege goals van Freek Heerkens en Pol Llonch al snel op rozen. Stanley Elbers bracht RKC echter direct weer terug in de wedstrijd, waarna het duel helemaal instortte. Willem ll trok de zege uiteindelijk over de streep en houdt zodoende aansluiting met de subtop van de Eredivisie (2-1).

Willem ll vloog uit de startblokken, tot grote vreugde van haar fans, die het 40-jarig bestaan van hun fanatieke King Side vierden. Al binnen een kwartier was het tweemaal raak. Na enkele voortvarende Tilburgse aanvallen was het verdediger Freek Heerkens die de ban brak. Uit een vrije trap vanaf links kopte de stopper met zijn achterhoofd de bal achter RCK-doelman Etienne Vaassen. Nauwelijks vijf minuten later was het alweer raak, toen Pol Llonch zichzelf prima vrij draaide en met een goed schot de marge wist te verdubbelen.

RKC, dat vorig weekend in eigen huis nog een uitstekende partij op de mat legde tegen Ajax, leek dus al voor het duel goed en wel begonnen was op omvallen te staan. Toch vocht het zich terug in het duel, zij het met enig geluk. Niet lang na de 2-0 begon Said Bakari aan een dribbel, waarbij hij de mazzel had dat zijn tegenstander onderuit ging. Dit bracht hem in de gelegenheid om de bal mee te geven aan Elbers, die vanuit lastige hoek snoeihard raak schoot: 2-1. Willem ll leek te schrikken van de onverwachte Waalwijkse treffer, maar bleef wel de bovenliggende partij. Toch duurde het even voor de echte kansen zich weer aandienden. Vangelis Pavlidis en Mats Köhlert kregen richting het rustsignaal allebei een behoorlijke mogelijkheid, maar het ontbrak hen aan geluk. Zodoende was RKC bij het ingaan van de rust wonder boven wonder nog springlevend.

Willem ll leek in de kleedkamer te hebben geconcludeerd dat de zege wel binnen was, want de tweede helft van de Tilburgers verdiende bepaald niet de schoonheidsprijs. Van de gretigheid waar bij de thuisploeg aan het begin van de wedstrijd nog sprake was, bleef weinig meer over. Een grote kans was er nog wel voor Mike Trésor Ndiayishimiye, die vlak na rust de reflexen van Vaassen testte. Wie dacht dat RKC profiteerde van de afwachtende houding van Willem ll kwam evenwel bedrogen uit, want ook de Waalwijkers lieten nauwelijks iets zien. Het duel kabbelde tot aan minuut zeventig zodoende maar wat voort.

In de slotfase wilde Willem ll-trainer Adrie Koster nog wat forceren met het inbrengen van Paul Gladon. De spits toonde zich gretig en werkte hard, maar kwam niet verder dan enkele halve kansen. Zo moest worden geconcludeerd dat Willem ll met dank aan het zeer zwakke RKC de punten binnen kon harken. Niemand in Tilburg maalde daar echter om: Willem ll verstevigt met de driepunter haar positie in de subtop van de Eredivisie.

Opstellingen en beoordelingen*:

Willem II: Timon Wellenreuther 6; Bart Nieuwkoop 6 (74. Jhonny Quiñonez -), Sebastian Holmén 6, Jordens Peters 6.5, Freek Heerkens 7; Pol Llonch 6.5, Dries Saddiki 5.5, Mike Trésor Ndiayishimiye 6.5; Ché Nunnely 6.5, Vangelis Pavlidis 6 (80. Paul Gladon -), Mats Köhlert 6.5.

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 5.5; Juriën Gaari 6, Hannes Delcroix 6, Daan Rienstra 5.5 (77. Melle Meulensteen -), Anas Tahiri 5.5 (63. Sylla Sow 5.5); Stijn Spierings 6, Hans Mulder 6, Clint Leemans 5.5; Stanley Elbers 6.5 (68. Darren Maatsen 6), Dylan Vente 5, Said Bakari 5.5.

Man of the Match: Freek Heerkens

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen