Diemers schiet Fortuna met drie treffers langs zwak VVV

26 oktober 2019, 22:08

Fortuna Sittard heeft, met een halfuur vertraging, drie punten gepakt in de streekderby tegen VVV-Venlo. Het werd 4-1 voor de thuisploeg, VVV leek geen moment bij machte het Fortuna moeilijk te maken. Mark Diemers was belangrijk voor zijn ploeg met twee goed ingeschoten vrije trappen en een benutte penalty.

De wedstrijd in Sittard werd met een halfuur uitgesteld vanwege een loshangend reclamebord in het stadion. Ook een doelnet moest met hersteld worden. Met een hoogwerker en wat plakband werd het reclamebord hersteld, waardoor de ploegen om 20:15 uur konden beginnen aan de wedstrijd.

Waar het stadion van Fortuna niet klaar was voor de wedstrijd tegen VVV, leek Mark Diemers dat na het eerste fluitsignaal wel. De eerste kans van de wedstrijd was meteen raak: Diemers legde aan voor een vrije trap aan de zijkant van het strafschopgebied en verraste VVV-keeper Thorsten Kirschbaum in de korte hoek. Een slippertje van de doelman, die de korte hoek beter af had moeten schermen. Niet veel later mocht de Fortuna-middenvelder het vanaf een wat centralere positie proberen en de bal vloog schitterend achter een nu wél kansloze Kirschbaum.

Het was voor VVV-coach Robert Maaskant het teken om al snel in te grijpen. Na 28 minuten haalde hij Evert Linthorst naar de kant en kwam Jonathan Opoku in het veld. Veel invloed had die wijziging niet. De uitploeg kwam totaal niet in zijn spel en had moeite gevaarlijk te worden voor het doel van Fortuna.

Na de rust leek VVV het heft in handen te nemen, maar binnen vijf minuten was het aan de andere kant alweer raak. Amadou Ciss kreeg de bal wat gelukkig voor zijn voeten en besloot het te proberen van afstand. Zijn schot vloog hard achter Kirschbaum: 3-0. VVV kwam in de tweede helft wel gevaarlijker voor het Fortuna-doel, maar de ploeg komt dit seizoen maar moeilijk tot scoren. Het leek zelfs van kwaad naar erger te gaan toen Diemers voor de derde keer raak schoot, maar na inmenging van de VAR werd het doelpunt afgekeurd. Bassala Sambou maakte in aanloop naar het doelpunt ongelukkig hands.

VVV leek gaandeweg de tweede helft het geloof in een goede afloop te verliezen. Er lagen ruimtes voor Fortuna Sittard om nog verder weg te lopen bij de ploeg uit Venlo, maar vanuit het niets kwam de uitploeg op 3-1. Jonathan Opoku kon na een corner volledig vrij inkoppen en verschalkte Fortuna-keeper Alexei Koselev. Diezelfde Opoku was niet veel later dichtbij zijn tweede: hij schoot een vrije trap via de bovenkant van de lat over. Niet veel later maakte Diemers aan alle dromen van VVV een eind, door een wel heel simpel gegeven strafschop door arbiter Danny Makkelie om te zetten in een doelpunt.

Zo kon Fortuna dus, dertig minuten later dan gepland, drie punten bijschrijven. Voor VVV is er werk aan de winkel, want het team krijgt de doelpunten wel erg simpel tegen dit seizoen.

Opstellingen en beoordelingen*:

Fortuna Sittard: Alexei Koselev 6,5; Clint Essers 6,5 (46. Cian Harries 6,5), Branislav Ninaj 6,5, Martin Angha 6,5, George Cox 6; Tesfaldet Tekie 6, Jorrit Smeets 6,5, Mark Diemers 8 (89. Vitalie Damascan -); Felix Passlack 6,5, Bassala Sambou 7 (80. Alex Carbonell -), Amadou Ciss 7,5

VVV-Venlo: Thorsten Kirschbaum 4; Tobias Pachonik 5,5, Nils Röseler 5,5, Steffen Schäfer 5, Samuel Scheimann 5,5; Danny Post 6, Richard Neudecker 5,5, Lee Cattermole 5,5 (78. Peter van Ooijen -); Elia Soriano 6, Haji Wright 4,5 (78. Jerome Sinclair -), Evert Linthorst 5 (28. Jonathan Opoku 7)

Man of the Match: Mark Diemers

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling