Thuiszege brengt Atlético tijdelijk naar tweede plaats in Spanje

26 oktober 2019, 23:01

Atlético Madrid staat in ieder geval voor even op de tweede plaats in La Liga. De vechtmachine van Diego Simeone won het thuisduel van Athletic de Bilbao en maakt zo een sprongetje op de ranglijst.

Op een doelpuntenfestijn hoefde niemand te rekenen, gezien de statistieken. De Madrilenen maakten er voorafgaand aan het duel pas acht, net als de Basken. Bovendien kregen beide ploegen ook pas vijf goals tegen in negen wedstrijden.

Uiteindelijk zag Simeone dat zijn ploeg na treffers van Sául Niguez en Alvaro Morata aan het langste eind trok en van de zesde naar de tweede plaats sprong. Granada, Real Sociadad en Sevilla kunnen echter weer over de Madrilenen heen springen. Zij hebben immers een duel minder gespeeld. Real Madrid ook, maar de topper tegen FC Barcelona gaat vanwege de onrust in Spanje dit weekend niet door.

Bilbao voert door de nederlaag nu het rechterrijtje aan met dertien punten uit tien duels. Dat zijn er slechts zes minder dan koploper FC Barcelona, maar ook de rode streep (Real Betis, negen punten) is niet ver weg.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen