Vreemd verhaal: Emmen-aanwinst voor niets naar Peru gestuurd

27 oktober 2019, 22:45   Bijgewerkt: 27 oktober 2019, 22:51

Miguel Araujo komt voorlopig nog niet in actie voor FC Emmen. De centrale verdediger heeft zijn werkvergunning nog altijd niet binnen. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) stuurde Araujo onlangs naar Peru, waar hij een sticker voor zijn paspoort moest ophalen.

Eenmaal in Peru aangekomen, kwam men erachter dat het Zuid-Amerikaanse land geen apparaat heeft om de speciale sticker te maken. "Dat is niet te geloven. En het wordt nog erger, want er is contact geweest met alle ambassades in Zuid-Amerika en nergens blijkt zo'n apparaat te zijn", aldus de boze Ronald Lubbers, directeur van FC Emmen, tegenover RTV Drenthe.

Araujo moest zijn paspoort afgeven, dat per post naar Nederland is getransporteerd. De verdediger zelf zit nu nog in Peru. "Het is gewoon te hopen dat het paspoort van Miguel niet op een stapeltje komt te liggen. Het kan, zo blijkt, maximaal vijftien dagen duren. Dat kan toch niet waar zijn, maar we zijn onmachtig. Het is wachten tot die sticker in het paspoort komt. Dan gaat 'ie' terug naar Peru en kan Miguel snel terugkomen", vervolgt Lubbers.

Emmen hoopte dat Araujo volgende week tegen Vitesse voor het eerst inzetbaar zou zijn. Dat is nu niet meer realistisch. "Het is bureaucratie ten top. Aan de ene kant vindt men het een schande dat er veel gevlogen wordt en dan is dit kennelijk de normaalste zaak van de wereld", besluit de directeur.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen