Directeur Anderlecht acht kans op komst BeNeLiga 75 procent

27 oktober 2019, 11:23

De BeNeLiga, een gezamenlijke competitie tussen Nederlandse en Belgische club, is deze week een stapje dichterbij gekomen. De KNVB kondigde vrijdag aan de tweede fase van het haalbaarheidsonderzoek op te starten. Michael Verschueren, de sportieve baas van RSC Anderlecht, acht de kans groot dat er daadwerkelijk een BeNeLiga komt.

In De Standaard geeft Verschueren zijn visie op de BeNeLiga. "Ik schat de kans dat het erdoor komt op 75 procent", vertelt hij. "Er moet een realistisch economisch project op tafel komen. We zien dat de commerciële impact van het product voetbal daalt, zowel bij de sponsors als bij jonge fans. En dat terwijl het voetbal volop mondialiseert en we vandaag geen wapens hebben om onze Belgische clubs financieel naar een hoger niveau te tillen."

Anderlecht en andere Belgische clubs zouden volgens Verschueren profiteren van een BeNeLiga. "Een BeNe-Liga is voor onze topclubs een unieke kans om sterke merken te bouwen die de grenzen overstijgen en ploegen die sportief kunnen aanhaken met de Europese subtop", aldus de directeur.

Lees ook: Potentieel van BeNeLiga wordt bevestigd

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen