Benadeelde Buijs is het zat: "Ik word kotsmisselijk van de VAR"

27 oktober 2019, 19:01

Het zat FC Groningen zondag niet mee wat betreft de scheidsrechterlijke beslissingen tegen sc Heerenveen (1-1). In de derby kreeg de thuisploeg al snel een penalty na een hele lichte handsbal van Deyovaisio Zeefuik. Danny Buijs baalt als een stekker.

"Ik word kotsmisselijk van de VAR", zegt Buijs tegen RTV Noord. Allard Lindhout besloot na ingrijpen van de VAR een penalty te geven aan Heerenveen. "Wij moeten die voorzet eruit halen als ik kritisch naar dat moment kijk, maar daarna raakt Zeefuik licht uit balans door een actie van Ejuke", zegt Buijs. "Dan komt zijn arm tegen de bal omdat hij valt. Scheidsrechter Lindhout vond dat ook want hij gaf een corner. Dan gaat de VAR, Joey Kooij, zich ermee bemoeien. Lindhout komt kijken, ziet alles uit verschillende hoeken en op allerlei snelheden en gaat twijfelen. Het kan niet de bedoeling zijn dat het zo gaat."

Over de wedstrijd zelf is Buijs redelijk tevreden. "Na een onstuimig begin van Heerenveen hadden wij tot de tegengoal de controle. Ik bracht in de tweede helft de nodige wissels in het veld om iets te forceren. Het was te vaak slordig in balbezit, ook leden we onnodig balverlies. Met Asoro hebben we even 4-3-3 gespeeld, maar dat heb ik snel teruggedraaid. Dat liep niet. Met deze 1-1 kan ik leven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen