De Roon wint en geeft assist, Napoli verspeelt punten bij SPAL

27 oktober 2019, 17:00

Atalanta Bergamo heeft zondagmiddag behoorlijk uitgehaald in de Serie A. De ploeg van Marten de Roon en Hans Hateboer won thuis met maar liefst 7-1 van Udinese. De Nederlanders speelden de hele wedstrijd en De Roon was zelfs nog goed voor een assist. Napoli speelde op bezoek bij SPAL met 1-1 gelijk, oud-Ajacied Arkadiusz Milik scoorde wel voor de Napolitanen.

Atalanta Bergamo – Udinese 7-1

Atalanta begon de wedstrijd niet te best, want na ruim tien minuten spelen kwam het al op achterstand door Stefano Okaka Chuka. Tien minuten later stelde het orde op zaken met een goal van Josip Ilicic, op aangeven van De Roon. Door een rode kaart van Nicholas Opoku van Udinese nam Atalanta het heft volledig in handen. Luis Muriel en andermaal Ilicic zorgden voor rust al voor een veilige marge. In de tweede helft liep het na vijf minuten al uit naar een 5-1 voorsprong door goals van Muriel en Pasalic. In de slotfase werd het allemaal nog erger voor de bezoekers, waar de Nederlanders Bram Nuytinck en Hidde ter Avest de hele wedstrijd op de bank zaten. Uit een penalty maakte Muriel zijn hattrick compleet en invaller Amad Traore maakte het zevental treffers compleet.

SPAL – Napoli 1-1

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!