Heerenveen-trainer Jansen: "Het oogde alsof we niet fris waren"

27 oktober 2019, 17:14

Johnny Jansen, trainer van sc Heerenveen, was niet tevreden over het spel van zijn ploeg in de derby tegen FC Groningen. Na drie overwinningen op een rij kwam de ploeg van Jansen thuis niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Na afloop was er veel te doen over de twee gegeven penalty's, maar daar wilde de trainer van Heerenveen niks van weten.

Beide ploegen kregen in de wedstrijd een penalty, omdat er hands werd gemaakt. De VAR beoordeelde beide momenten als hands en daar was na afloop veel over te doen. "Ik vind daar niks van, het zijn gewoon de regels. Het heeft geen zin om hier nog lang over te praten, er zijn twee penalty's gegeven en zo is het", zei hij na afloop tegenover Omroep Friesland. De trainer wilde liever over zijn eigen ploeg praten, maar was niet tevreden over het vertoonde spel. "Het stadion was goed gevuld, dan wil je het publiek meekrijgen. Helaas werd het een hotse-knotse-begoniawedstrijd. Daar was ik niet tevreden over", zei de 44-jarige keuzeheer. "Onze doelstelling was dat we goed waren in balbezit, kansen zouden creëren en zo het publiek meekrijgen. Het oogde alsof het niet fris was."

Door dit gelijke spel komt er een einde aan een reeks overwinningen voor de Friezen. Van de vier keer dat Heerenveen won, gebeurde dit drie keer op vreemde bodem. "Ik vind niet dat we uit beter voetballen dan thuis. In de thuiswedstrijden hebben we ook goed gespeeld en prachtige wedstrijd neergezet", besluit Jansen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen