Van de Beek: "Wij voetbalden makkelijk, met veel agressiviteit"

27 oktober 2019, 19:09

Ajax won zondagmiddag met ruime cijfers van Feyenoord. Bij rust was de 4-0 eindstand al bereikt, een historische ruststand. Ajax stond nog nooit zo ruim voor in de rust in een wedstrijd tegen Feyenoord. Donny van de Beek zag een Ajax met veel pit en kijkt terug op een uitstekend weekend.

Ajax begon geweldig aan de wedstrijd en al na zeven minuten stonden de Amsterdammers op een 2-0 voorsprong. "Het was niet alleen omdat Feyenoord slap begon, wij kijken altijd naar onszelf. We waren gewoon scherp en hadden veel tweede ballen", zei Van de Beek tegen FOX Sports. Nog voor de rust liep Ajax uit naar 4-0 door treffers van David Neres en Dony van de Beek zelf. Dit betekende een historische ruststand, want nog nooit stond Ajax zo dik voor in de rust van een Klassieker. "Wij konden er makkelijk doorheen voetballen, we hebben dat heel goed gedaan. Er zat veel pit in en veel agressiviteit. Woensdag (tegen Chelsea, red.) waren we dat ook, maar toen waren we niet zorgvuldig aan de bal. Vandaag waren we dat wel. Als je heel kritisch wilt zijn kan je zeggen dat we er niet een paar bij hebben geprikt.

Na het verlies van PSV en Vitesse eerder dit weekend staat Ajax nu zes punten los aan kop. "4-0 is een mooie uitslag. Een Klassieker moet je altijd winnen. Voor jezelf, voor de supporters en de club. Dat PSV dan ook nog punten verliest is extra lekker", besluit de middenvelder met een glimlach op zijn gezicht.