Oranje O17 begint WK met fors verlies tegen Japan

28 oktober 2019, 07:42

Oranje Onder 17 jaar is het WK in Brazilië begonnen met een flinke domper. De regerend Europees kampioen ging in de nacht van zondag op maandag met liefst 3-0 onderuit tegen Japan. Yamato Wakatsuk (2x) en Jun Nishikawa maakten de treffers namens het Aziatische land.

Dat is een flinke tik voor Oranje Onder 17 jaar, dat op voorhand werd getipt tot een van de favorieten. Bondscoach Peter van de Veen koos voor tien van de elf namen die ook in de EK-finale speelden, alleen de geblesseerde Brian Brobbey ontbreekt in de selectie, zijn plek werd overgenomen door Naci Ünüvar.

Met die Ajacied binnen de lijn ging het al vroeg mis via Wakatsuki, die nog voor de pauze de score verdubbelde. Na een handsbal van Ajacied Devyne Rensch kreeg Japan een penalty, waaruit het het duel werd beslist. "We hebben zoveel fouten gemaakt in de passing, er was weinig beweging. Ze leken wel lamgeslagen", zei bondscoach Van der Veen tegenover de NOS.

De eerstvolgende tegenstander in de poule is ook nog Senegal, dat haar eerste poulewedstrijd met liefst 4-1 won van de Verenigde Staten.

Opstelling Oranje: Raatsie; Hoever, Bogarde, Rensch, Salah-Eddine; Maatsen, Taabouni, Taylor (72. Regeer); Hansen (59. Braaf), Bannis (59. Daniels), Ünüvar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen