Harush debuteert ongelukkig voor Sparta: "Maar snel vergeten"

28 oktober 2019, 10:41   Bijgewerkt: 28 oktober 2019, 10:53

Ariel Harush had zich zijn Sparta-debuut anders voorgesteld. De doelman kende tegen FC Utrecht een zeer ongelukkige middag. Eerst veroorzaakte hij vroeg in de wedstrijd een strafschop, later moest een gemiste strafschop overnieuw omdat Harush te vroeg van zijn lijn kwam. "Ik ben blij met mijn eerste wedstrijd in de Eredivisie, maar het is er een geworden die ik maar snel moet vergeten", aldus Harush.

"Dit is killing voor keeper", zegt de 31-jarige Israëliër in De Telegraaf over de strafschop die na een VAR-ingreep opnieuw moest. "Het is niet mogelijk om een penalty te stoppen als je op de lijn blijft wachten. De afstand is maar elf meter. Ik heb de beelden gezien en ik sta hooguit een paar centimeter voor de lijn. Dit is een regel, die tegen de keepers is. En dan krijg ik er nog geel voor ook. Ik hoop dat deze regel snel wordt aangepast."

Voor Harush is het ook te hopen dat de komende drie wedstrijden beter verlopen voor hem. Door de schorsing van Tim Coremans mag hij zich eindelijk laten zien. Harush kwam in de zomer naar Het Kasteel als beoogd eerste doelman, maar verloor de concurrentiestrijd van Coremans.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen