Jaap Stam stapt daags na verloren Klassieker op bij Feyenoord

28 oktober 2019, 17:49   Bijgewerkt: 28 oktober 2019, 18:08

Jaap Stam is niet langer hoofdtrainer van Feyenoord. De Rotterdamse club meldt via de officiële kanalen dat de 47-jarige coach is opgestapt. Stam was slechts vier maanden in dienst van de Rotterdamse club. De tegenvallende resultaten liggen ten grondslag aan het vertrek van Stam. De verloren Klassieker tegen Ajax (4-0) was de druppel die de emmer deed overlopen.

Stam kwam afgelopen zomer over van PEC Zwolle en tekende voor twee jaar in Rotterdam. Feyenoord speelde in totaal achttien wedstrijden onder de geboren Kampenaar. De Rotterdammers wisten zich weliswaar te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League, maar maakten met name in de Eredivisie een zeer povere indruk. De huidige twaalfde plaats is het gevolg van de slechte resultaten die Feyenoord onder Stam boekte.

Feyenoord ging zondag kansloos onderuit tegen Ajax, dat de aartsrivaal met nog veel grotere cijfers had kunnen verslaan. Na afloop van De Klassieker liet Stam weten over zijn toekomst te zullen nadenken. Daags na de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA heeft hij zijn taken als hoofdtrainer neergelegd. "Ik heb er goed en lang over nagedacht. Mijn uiteindelijke conclusie is dat het beter voor de club, de spelers en mezelf is als ik een stap opzij doe", licht Stam zijn besluit kort toe.

Stam had niet hoeven vertrekken, laat technisch directeur Sjaak Troost weten. "De trainer had zeker onze steun nog en ook de spelersgroep wilde met hem verder. Maar als iemand zelf zegt: ik geloof er niet meer in en wil niet meer, dan respecteren we dat en houdt het op. Hoe jammer ook", aldus Troost. De technische staf neemt voorlopig de honneurs waar. Feyenoord gaat op zoek naar een oplossing en hoopt binnen afzienbare termijn een nieuwe trainer te presenteren.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen