Bondscoach VS blij met Dest: "Hij heeft een glansrijke toekomst"

28 oktober 2019, 18:36

In de Verenigde Staten is men blij dat Sergiño Dest heeft gekozen voor een interlandcarrière bij Team USA. De achttienjarige Ajacied had ook voor het Nederlands elftal kunnen kiezen, maar liet maandag weten een loopbaan bij Oranje links te laten liggen.

"We zijn zeer blij dat Sergiño zich aan ons heeft gecommitteerd. Hij is een exceptionele jonge speler met een glansrijke toekomst. Onze jeugdteams hebben hem het platform gegeven zijn talenten op een wereldpodium te etaleren. Hij zal zijn ontwikkeling nu doorzetten op het hoogste niveau", aldus bondscoach Gregg Berhalter via de kanalen van de Amerikaanse voetbalbond.

Technisch directeur Earnest Stewart is ook in zijn nopjes met de keuze van Dest. Net als de Ajacied is ook Stewart in Nederland geboren. "Dus ik begrijp de keuzes waarmee deze jonge spelers worden geconfronteerd. Het is onze taak om een duidelijk beeld te schetsen en eerlijk te blijven in de communicatie. Dan komt het uiteindelijk neer op de persoonlijke keuze die de speler maakt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen