Voetbal International: Feyenoord zet in op komst Dick Advocaat

28 oktober 2019, 20:57

Dick Advocaat is bij Feyenoord in beeld om het takenpakket van Jaap Stam over te nemen. Dat meldt Voetbal International. De 72-jarige trainer geldt als belangrijkste kandidaat om de vacante positie in te vullen.

Het is geen verrassing dat Feyenoord na het vertrek van Stam uitkomt bij Advocaat. De ervaren coach werd begin dit kalenderjaar al een keer benaderd door de Rotterdamse club. Advocaat zag het destijds niet zitten om Giovanni van Bronckhorst op te volgen. Vanwege de negatieve sfeer die rond zijn eventuele benoeming was ontstaan, wees hij Feyenoord af.

Advocaat zou inmiddels wel openstaan voor een dienstverband bij Feyenoord. Sinds zijn vertrek bij FC Utrecht zit de trainer zonder club. Feyenoord beschouwt Advocaat naar verluidt als een oplossing voor dit seizoen. Volgend jaar zomer moet een trainer voor de lange termijn worden aangesteld.

Geen afkoopsom

Feyenoord hoeft Stam geen afkoopsom te betalen. De opgestapte trainer beschikte nog over een contract dat doorliep tot de zomer van 2021, maar weigerde te onderhandelen over een afkoopsom. 'Doorgaans worden dit soort ontslagen geschikt tussen clubmanagement en zaakwaarnemers, Stam wilde dat pertinent niet. Zeldzaam', laat Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen