'Roda JC ontkomt aan aftrek van punten dankzij nieuw duo'

29 oktober 2019, 08:36   Bijgewerkt: 29 oktober 2019, 08:43

Roda JC ontkomt op het allerlaatste moment aan een tweede puntenstraf en dat heeft het vooral te danken aan horecamagnaat Roland Hogenelst en ICT-ondernemer Stijn Koster. De twee hebben maandagavond de KNVB de benodigde garantstelling van ruim negenhonderdduizend euro gestuurd. Vertrekkend eigenaar Frits Schrouff was ook bereid om garant te staan voor dit bedrag, maar dit bleek niet meer nodig, zo meldt de Limburger.

De Limburgse club had tot maandagnacht de tijd om de bankgarantie aan te leveren en als alles op tijd is doorgekomen, ontsnapt de club aan een tweede puntenstraf. Hogenelst was eerder dit weekend al in gesprek geweest met de club, maar toen haakte hij af vanwege een te grote onzekerheid op organisatorisch en financieel gebied. Echter stapt hij nu wel in, in samenwerking met Koster en drie lokale ondernemers durfde de horecamagnaat het wel aan.

Lees ook: 'Roda JC alsnog in handen van horeca- en ict-ondernemers'

Hogenelst en Koster nemen allebei een groot deel van de aandelen over, de lokale ondernemers komen in het bezit van een kleiner percentage aandelen. In het nieuwe plan is ook een rol voor de supporters van Roda weggelegd, die eveneens een deel van de aandelen zullen overnemen. De hoop is dat er in een later stadium nog meer lokale ondernemers zullen aansluiten bij de club.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen