Ajax, AZ, PSV en Feyenoord bekerronde vrij door veranderagenda

29 oktober 2019, 10:30

De eerste bekerronde staat vanaf dinsdagavond op het programma, maar Ajax, PSV, Feyenoord en AZ ontbreken dit jaar voor het eerst in deze fase van de KNVB Beker. De vier clubs plaatsten zich afgelopen zomer voor de groepsfase van de Champions League en Europa League en stromen als gevolg van de veranderagenda pas in de tweede ronde van het bekertoernooi in.

Als onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt in het kader van de veranderagenda, slaan clubs die zich plaatsen voor de groepsfase van de Europa League of Champions League de eerste ronde van het bekertoernooi over. Ajax, PSV, Feyenoord en AZ zullen dus pas in de tweede ronde instromen. 'Deze wedstrijden worden allemaal na afronding van de groepsfase van de Champions League en de Europa League gespeeld. Deze maatregel draagt eraan bij dat clubs maximaal kunnen presteren in de Europese clubcompetities', stond in het akkoord van de veranderagenda te lezen.

Om ervoor te zorgen dat er 32 clubs deelnemen aan de tweede ronde van de KNVB Beker, gingen op basis van loting vier extra amateurclubs direct door naar de eerste ronde. Zij mochten de tweede kwalificatieronde dus overslaan en komen dinsdag, woensdag of donderdag in actie in het bekertoernooi.

Direct Europa League-ticket

Dit seizoen is goed presteren in de KNVB Beker overigens een stuk interessanter dan in voorgaande jaren. Toen was er telkens een ticket te verdienen voor de voorrondes van de Europa League, waardoor de weg naar Europa heel erg ver was. Dit jaar krijgt de bekerwinnaar een rechtstreeks ticket voor de groepsfase van de Europa League, omdat Nederland goede stappen heeft gezet in de UEFA-coëfficiëntenlijst. Dat maakt de KNVB Beker nog interessanter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen