FC Groningen-fysiotherapeut Renken speelt tegen zijn eigen club

29 oktober 2019, 12:06

FC Groningen treft woensdagavond derdedivisionist Harkemase Boys en dat is voor één speler van die amateurploeg een hele bijzondere wedstrijd. Jesse Renken speelde namelijk zelf jaren in de jeugdopleiding van FC Groningen en werkt tegenwoordig als fysiotherapeut bij de Trots van het Noorden. Logischerwijs kijkt hij dan ook uit naar het duel in de KNVB Beker. 

"Het is natuurlijk een hele speciale wedstrijd, ik kan er alleen maar met plezier naar uitkijken", zegt Renken op de officiële kanalen van FC Groningen. Harkemase Boys plaatste zich voor het bekertoernooi door in de voorrondes af te rekenen met VVSB en mag nu dus aantreden tegen FC Groningen. "Het is sowieso uniek als je een profclub treft in het bekertoernooi en dat het nu FC Groningen is, geeft het nog wel iets extra's. Wij hebben zes jongens in ons team met een verleden bij FC Groningen. Zelf heb ik jaar in, jaar uit alles gedaan om in het eerste te komen."

Renken ziet kansen voor de wedstrijd van woensdag en hoopt stiekem op een mooie avond. "Je hebt altijd kans. We moeten knokken voor elke meter en gezien het verleden trekt een amateurploeg dan nog wel eens aan het langste eind." Renken zelf is een rechtsback, maar scoorde ondanks zijn positie achterin al regelmatig dit seizoen. "Een aanvallende rechtsback is modern in het voetbal en zo zie ik mezelf ook. Afgelopen weekend heb ik weer twee goals mogen maken, daar ga ik woensdag weer mijn best voor doen. Als ik scoor, kom ik donderdag met een grote glimlach hier weer op de club."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen