Bulgarije: 'Onterechte beschuldigingen van gebrek aan respect'

29 oktober 2019, 17:34

Bulgarije reageert merkwaardig op de straf voor racisme en het brengen van de nazigroet. In een verklaring spreekt de bond van onterechte beschuldigingen. De UEFA besloot dinsdag dat Bulgarije één officiële interland (plus één duel voorwaardelijk) zonder publiek moet spelen nadat supporters zich misdroegen tijdens de kwalificatiewedstrijd tegen Engeland.

'We geloven oprecht dat de Bulgaarse voetbalfans met hun gedrag in de toekomst zullen bewijzen dat zij onterecht beschuldigd zijn van gebrek aan tolerantie en respect voor hun tegenstanders', staat op het officiële kanaal van de bond. 'Dit komt iedereen ten goede: de voetballers, de fans en de internationale sportprestige van Bulgarije.'

Er werd na de Bulgaarse wantoestanden geopperd om de nationale ploeg te verbannen uit de huidige EK-kwalificatiereeks. Echter vindt de UEFA een wedstrijd in een leeg stadion en een geldboete voldoende. 'Door het competente werk van de bond en de inspanningen om racisme en vreemdelingenhaat te bestrijden, kreeg de nationale ploeg geen strengere sancties', aldus de Bulgaren.

Als gevolg van het racisme stapte Borislav Michailov op als voorzitter van de bond. Een paar dagen later pakte ook bondscoach Krasimir Balakov zijn koffers.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen