Roda JC: rest seizoen financieel gedekt, beroep tegen puntenstraf

29 oktober 2019, 18:49   Bijgewerkt: 29 oktober 2019, 18:56

Roda JC heeft de rest van het seizoen financieel afgedekt. Dat dankt de club aan Roland Hogenelst, Stijn Koster en een aantal lokale ondernemers die samen een meerderheidsaandeel (78,8 procent) krijg in de club. Deze groep regelde ook de garantstelling waardoor Roda waarschijnlijk niet voor de tweede keer puntenaftrek krijgt. Tegen de eerste punten in mindering is beroep aangetekend.

Het ondernemerspact van Roda wil de komende jaren de club in financieel en organisatorisch rustiger vaarwater brengen, zo staat in een korte verklaring op het clubkanaal. 'De groep is zich ervan bewust dat dit de nodige impulsen behoeft.' Hogenelst en Koster nemen allebei een groot deel van de aandelen over, de lokale ondernemers komen in het bezit van een kleiner percentage aandelen. In het nieuwe plan is ook een rol voor de supporters van Roda weggelegd, die eveneens een deel van de aandelen zullen overnemen.

Begin deze maand kreeg Roda punten in mindering, omdat men niet kon voldoen aan diverse licentieregels. De eerstedivisionist zat toen verwikkeld in de soap met Mauricio Garcia de la Vega. Nu de Mexicaan van het podium is verdwenen en Roda lijkt te zijn gered, is er beroep aangetekend tegen deze sanctie. De KNVB moet nog uitspraak doen.

Lees hier alles over de situatie van Roda JC

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen