Groenen, Van Es en Van de Sanden keren terug bij Oranje

29 oktober 2019 – Een drietal is terug bij de Oranjevrouwen: Jackie Groenen, Kika van Es en Shanice van de Sanden maken hun rentree in de selectie van Sarina Wiegman. De vice-wereldkampioen speelt binnenkort EK-kwalificatieduels met Turkije en Slovenië. De langdurig geblesseerden Lieke Martens (teen) en Stefanie van der Gragt (knie) ontbreken nog wel.

Groenen, Van Es en Van de Sanden keren terug bij Oranje

Groenen, Van Es en Van de Sanden komen juist terug van blessures. Van Es maakte haar opwachting nog niet een keer in deze kwalificatiecyclus. Zij onderging na het WK een knieoperatie. Groenen en Van de Sanden ontbraken in de vorige interlandperiode. Het duo miste de wedstrijden tegen Slovenië en Rusland vanwege respectievelijk een dijbeen- en enkelblessure.

De Oranjevrouwen spelen op vrijdag 8 november (21.00 uur) in en tegen Turkije. Vier dagen later komt Slovenië naar het Gelredome. De aftrap in Arnhem is om 20.00 uur. Nederland is in de kwalificatie voor het EK 2021 in Engeland nog foutloos. De aanstaande duels zijn de laatste twee van dit kalenderjaar.

Eredivisie

gerelateerd