Gelderse derby boeit slechts drie minuten: Vitesse wint

29 oktober 2019, 20:39

De tweede keus van Vitesse heeft zich dinsdagavond zonder noemenswaardige problemen geplaatst voor de tweede ronde van de KNVB Beker. De Gelderse derby werd al na drie minuten opengebroken door Oussama Darfalou en was daarmee in feite al beslist. De mede-koploper van de Keuken Kampioen Divisie wekte geen moment de indruk voor een stunt te kunnen zorgen. Vitesse deed het rustig aan en kwam na rust nog op 2-0 via Nouha Dicko.

Ondanks het mannetje extra achterin, liep de Graafschap al na drie minuten achter de feiten aan. Na balverlies van Branco van den Boomen en een demarrage van Jay-Roy Grot, kon Thomas Buitink aanleggen. De spits uit Nijkerk trof de paal, maar Darfalou sloeg toe uit de rebound: 1-0.

De Arnhemmers leken even door te willen drukken, maar haalden de voet van het gaspedaal. De Graafschap kon echter niets uitrichten, waardoor de resterende 42 minuten uitgroeiden tot een tamelijk vervelend schouwspel. Alleen Darfalou kwam nog in de buurt van een doelpunt, maar stuitte in de korte hoek op Hidde Jurjus.

Nadat Eli Dasa en Buitink kansen op de 2-0 hadden laten liggen, besloot De Graafschap om meer risico te nemen. Ralf Seuntjens en Jesse Schuurman vervingen Baas en Helmer. Vitesse-trainer Leonid Slutsky reageerde door Dicko te brengen voor Buitink. Het bleek een gouden greep: het eerste wapenfeit van Dicko was een pass van Matus Bero in ontvangst nemen en de 2-0 binnenschieten.

Afgezien van een kopkans van Dicko en een inzet van De Graafschap-debutant Dylan Chiazor gebeurde er weinig meer tot aan het laatste fluitsignaal. Vitesse mag zich nu opmaken voor het uitduel met FC Emmen op de vroege zondagochtend. De Graafschap vervolgt de titelrace in de Keuken Kampioen Divisie vrijdag al: Excelsior komt dan naar De Vijverberg.

Opstellingen en beoordelingen* 

Vitesse: Kostas Lamprou 5.5; Julian Lelieveld 5.5, Danilho Doekhi 7.5, Tomás Hájek 7, Max Clark 6; Eli Dasa 6.5, Riechedly Bazoer 7, Jay-Roy Grot 6 (87. Patrick Vroegh -), Matus Bero 5.5; Oussama Darfaou 5.5 (78. Navarone Foor -), Thomas Buitink 5 (67. Nouha Dicko 7)

De Graafschap: Hidde Jurjus 6.5; Leeroy Owusu 5.5, Jasper van Heertum 6, Toine van Huizen 7.5, Roland Baas 5.5 (59. Jesse Schuurman 5), Jordy Tutuarima 6.5; Javier Vet 5.5, Branco van den Boomen 4.5, Gregor Breinburg 5.5; Jeremy Helmer 5 (59. Ralf Seuntjens 5), Daryl van Mieghem 5 (72. Dylan Chiazor -)

Man of the match: Danilho Doekhi

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen