GVVV verslaat Helmond Sport, Eagles langs Almere City

29 oktober 2019, 21:53

Het bekertoernooi zit er al op voor Helmond Sport. De Eerste Divisie-laagvlieger blameerde zich dinsdag door met 2-1 te verliezen bij GVVV uit Veenendaal. Die ploeg won door onder meer een treffer van Berry Powel. Ondertussen bleek Almere City een maatje te klein voor Go Ahead Eagles.

GOES - Cambuur 0-5

In Zeeland duurde het even voordat Eerste Divisie-koploper SC Cambuur op gang kwam. Pas na 39 minuten brak het team van Henk de Jong de ban via een penalty van Delano Ladan. Het verzet van de derdedivisonist was daarmee gebroken. Na de pauze liep Cambuur door twee goals van Ladan, die dus zijn hattrick voltooide, Stanley Akoy en Calvin Mac-Intosch uit naar een ruime 0-5 overwinning.

Almere City FC - Go Ahead Eagles 1-3

Ondanks een achterstand heeft Go Ahead Eagles dinsdag gewonnen van Almere City FC. James Etmorfidis zette de thuisploeg na een halfuur op voorsprong, maar het antwoord van de ploeg uit Deventer liet niet lang op zich wachten. Verdediger Sam Beukema kopte vier minuten later raak op aangeven van Richard van der Venne, die kort daarna zelf de 1-2 maakte. De wedstrijd bleef vervolgens lang spannend, maar werd in de slotfase beslist in het voordeel van de bezoekers. Na gepruts van Torino Hunte kon de Zweed Adrian Edqvist het duel beslissen: 1-3.

GVVV - Helmond Sport 2-1

GVVV uit Veenendaal heeft Helmond Sport dinsdag uit de beker gekegeld. De ploeg die actief is in de Tweede Divisie bleek te sterk voor de laagvlieger uit de Eerste Divisie. In de 51ste minuut opende routinier Berry Powel de score namens de thuisploeg, maar Helmond kwam twintig minuten voor tijd terug in de wedstrijd door een benutte penalty van Tibeau Swinnen. Helmond deed daardoor weer mee, maar moest het alsnog afleggen. Wesley Goeman zorgde zeven minuten voor tijd voor groot feest door de 2-1 te maken.