PEC Zwolle in Zeeland langs Hoek, afgang FC Den Bosch

29 oktober 2019, 21:51   Bijgewerkt: 29 oktober 2019, 22:17

PEC Zwolle heeft de verre bekerwedstrijd op bezoek bij het Zeeuwse Hoek tot een goed einde gebracht. Zonder echt te overtuigen won het elftal van John Stegeman met 0-3. FC Den Bosch zette zichzelf te kijk met de uitschakeling door IJsselmeervogels, de koploper van de Tweede Divisie.

Hoek - PEC Zwolle 0-3

PEC Zwolle kreeg in de eerste helft kans op kans, maar kwam voor rust niet tot scoren. De lat en doelman Nicholas Skverer stonden een Zwolse voorsprong in Zeeland onder andere in de weg. Diezelfde Skverer schonk PEC Zwolle in de tweede helft het enige doelpunt. De sluitpost liet een schot van Iliass Bel Hassani los waarna Lennart Thy simpel kon afronden. Pas in extra tijd schoten Thy en Dennis Johnsen PEC Zwolle in veilige haven.

IJsselmeervogels - FC Den Bosch 3-0

Een vroege, maar onbegrijpelijke rode kaart voor Leo Vaisanen (zie beelden hieronder) leidde de dramatische avond van FC Den Bosch in. De verdediger veroorzaakte tegelijkertijd een penalty, die Danny van den Meiracker benutte. Een uur lang hield IJsselmeervogels de eerstedivisionist nog in leven. Daarna moest Den Bosch definitief buigen. Een hard schot via de onderkant van de lat door Maikel de Harder betekende de 2-0. De 3-0 van Ahmed el Azzouti maakte de afgang van Den Bosch compleet.

Achilles Veen - Roda JC 0-2

Roda JC vergat het goede nieuws over de toekomst extra glans te geven met een royale bekerzege op Achilles Veen. De ploeg van Jean-Paul de Jong had het lang moeilijk tegen de zaterdag hoofdklasser. Roda mocht zelfs niet klagen dat het halverwege op achterstand stond, want Achilles had de beste mogelijkheden. De Limburgers kregen hun eerste serieuze kans pas na rust toen Iké Ugbo op de paal schoot. Uiteindelijk nam Roda na een uur afscheid. Roland Alberg schoot de bevrijdende 0-1 tegen de touwen, waarna invaller Ba-Muaka Simakala het duel besliste.

Excelsior - NEC 4-2 (na verlenging)

Voor NEC was de eerste kans gelijk prijs. Anthony Musaba kon in de rebound rustig afronden. In het resterende deel van de eerste helft bleek dat ook een terechte voorsprong. NEC had de beste kansen en raakte nauwelijks in de problemen. De 1-1 vroeg in de tweede helft kwam dan uit de lucht vallen. Thomas Oude Kotte bracht met een rake kopbal uit een hoekschop de stand weer in evenwicht. De gelijkmaker deed de verhoudingen ook keren. Maar juist in de fase dat NEC de mindere was, kwamen de Nijmegenaren weer op voorsprong. Vanuit een vliegensvlugge counter werd Musaba wederom het eindstation. Excelsior legde zich daar niet bij neer en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die viel ook: Thomas Verhaar gleed een afgemeten voorzet van Jeffry Fortes binnen. Vanaf dat moment nam Excelsior de regie definitief in handen. De Kralingers waren in blessuretijd al dicht bij hun derde, maar Rai Vloet vond Mattijs Branderhorst op zijn pad. In de verlenging nam Excelsior alsnog afstand. Met beide hun tweede van de avond loodsten Oude Kotte en Verhaar Excelsior naar de volgende ronde.

Lees meer: GVVV verslaat Helmond Sport

Overige uitslagen 

Koninklijke HFC - Telstar 1-2

Oss '20 - TOP Oss 1-2

Rijnsburgse Boys - Eindhoven 0-4

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen