Ondermaats Emmen vindt Beker-Waterloo tegen enthousiast NAC

29 oktober 2019, 22:40

FC Emmen kan zich na dinsdagavond gaan concentreren op de strijd om lijfbehoud in de Eredivisie. De ploeg van Dick Lukkien kwam niet overtuigend voor de dag in Breda en werd door het veel fellere NAC Breda uit de KNVB Beker geknikkerd. Dankzij een buitenspelgoal en een schitterende kopbal van Michael de Leeuw maakte de eredivisionist nog twee keer een achterstand goed: NAC drukte echter alsnog door en kwam na de 3-2 van Finn Stokkers niet meer in de problemen.

NAC-trainer Ruud Brood had enkele van zijn vaste basisspelers rust gegeven, met het oog op de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles van vrijdagavond. FC Emmen komt zondag pas in actie tegen Vitesse, maar speelde met zijn sterkst mogelijke opstelling. Desondanks liet de eredivisionist wel erg weinig zien in de eerste helft. NAC toonde de meeste drang naar voren en brak de wedstrijd ook open na een vlak eerste half uur. Ivan Ilic begon aan een demarrage, werd geen strobreed in de weg gelegd en behield het overzicht: Sydney van Hooijdonk ramde vervolgens de 1-0 binnen.

De strijd ontbrandde en FC Emmen kroop tot twee keer toe door het oog van de naald. Kort nadat Andrija Filipovic de paal had geraakt, viel de uiterst discutabele gelijkmaker. De Leeuw kwam terug uit buitenspelpositie en zette de aanval op. Via Nikolai Laursen en Glenn Bijl kwam de bal bij Michael Chacón, die in twee instanties raak schoot: 1-1. NAC had de pech dat er geen VAR was om nog eens naar het moment te kijken.

De thuisploeg was even van de leg en Kolar had zelfs de 2-3 voor het inschieten. De halverwege voor Laursen ingevallen Kroaat raakte de bal echter totaal verkeerd. NAC toonde alsnog karakter en kwam voor de derde keer op voorsprong. Stokkers ging vol overtuiging naar een voorzet van Othman Boussaid en invaller Keziah Veendorp liet het gebeuren: 3-2. FC Emmen wekte geen moment de indruk dat het nog een extra half uur door wilde en NAC kon uiteindelijk feestvieren.

Opstellingen en beoordelingen* 

NAC Breda: Nick Olij 7.5; Pelé van Anholt 6.5, Roger Riera 6.5, Colin Rösler 5.5, Jethro Mashart 5; Ivan Ilic 7, Othman Boussaid 6, Mounir El Allouchi 5 (69. Jordan van der Gaag 5.5); Finn Stokkers 6 (81. Jan Paul van Hecke -), Sydney van Hooijdonk 6, Andrija Filipovic 6.5

FC Emmen: Dennis Telgenkamp 5.5; Glenn Bijl 5, Michaël Heylen 5.5, Ferhat Görgülü 4.5 (63. Keziah Veendorp 5), Lorenzo Burnet 6.5; Nikolai Laursen 5 (46. Marko Kolar 5.5), Tom Hiariej 5.5, Sergio Peña 5.5, Michael Chacón 5.5 (76. Jafar Arias -), Luciano Slagveer 6; Michael de Leeuw 6.5

Man of the match: Nick Olij

*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen