Messi schittert als vanouds en helpt Barcelona aan kop

29 oktober 2019, 23:09   Bijgewerkt: 29 oktober 2019, 23:36

Het was dinsdagavond ouderwets genieten van Lionel Messi bij FC Barcelona. De balvirtuoos had het geweldig op zijn heupen in de thuiswedstrijd tegen Real Valladolid en had met twee doelpunten en twee assists een gigantisch aandeel in de eclatante 5-1 overwinning in La Liga.

Bij Barcelona vormde Frenkie de Jong het middenveld met Sergio Busquets en Arturo Vidal. De Nederlander kon al na twee minuten feestvieren met zijn teamgenoten, aangezien verdediger Clement Lenglet de 1-0 aantekende. De Fransman leek daarmee de aanzet tot een monsterscore te geven, maar de bezoekers kwamen na een kwartier terug door een goal van Kiko Olivas: 1-1. Dat was meteen het laatste teken van leven van Real Valladolid, dat door Lionel Messi naar de slachtbank werd geleid.

De Argentijn lepelde de bal na een halfuur prachtig richting de diepgaande Vidal, die de keeper met een handige voetbeweging verschalkte. Messi speelde in die fase geweldig en had bovendien nog een prachtige panna in huis. Dat was niet het hoogtepunt, want dat was de prachtige vrije trap die de vedette na 34 minuten in de kruising krulde. De prachtige bal van afstand betekende de 3-1 en was bovendien de vijftigste vrije trap die Messi scoorde in zijn carrière.

Frenkie de Jong werd bij Barcelona na een uur vervangen door Ivan Rakitic, die een kwartier daarna de assist gaf bij de 4-1 van Messi. Het was de definitieve beslissing, al werd het twee minuten later via Suarez ook nog 5-1. Hij scoorde op aangeven van Messi en Barcelona sloot daarmee een succesvolle avond prachtig af.

Door de winst komt Barcelona alleen aan kop in La Liga. De voorsprong op Granada en Atlético Madrid, dat eerder vanavond met 1-1 gelijkspeelde bij Deportivo Alaves, bedraagt twee punten.