De Boer kent finale-opponent en hoopt op MLS-titel

30 oktober 2019, 08:37

Frank de Boer kent de mogelijke tegenstander in de finale van de MLS. De oefenmeester treft de Seattle Sounders FC in de eindstrijd dat won van het Los Angeles FC van Carlos Vela, mits het zelf in de komende nacht afrekent met Toronto FC. "In de historie van de MLS is het nog nooit gebeurd dat de kampioen opnieuw de titel pakt", aldus De Boer over zijn droomdoel.

Tegenover De Telegraaf vertelt de oefenmeester over zijn eerste seizoen in de MLS. "We weten als staf ook wat de oorzaken van de moeizame start waren. Presteren in de Champions League van de CONCACAF was voor de club heel belangrijk en daar hebben we de voorbereiding op afgestemd. Het niveau van met name de Mexicaanse clubs bleek echter te hoog en het inpassen van nieuwe spelers duurde wat langer dan gedacht", vertelt hij over de moeizame start met Atlanta United.

Lees ook: De route van Frank de Boer en Atlanta op weg naar de MLS-titel

Daarna kreeg de Nederlandse coach de boel op de rit, won hij tweemaal een beker en overleefde hij de eerste twee rondes in de play-offs. "Een slechte dag kost je de kop", zegt hij over de enkele ontmoetingen die het dit seizoen zijn in de play-offs. Tegen Toronto FC is zijn Atlanta United de favoriet, vindt De Boer. "Hopelijk spelen we voor 73.000 man en dan is er echt sprake van een thuisvoordeel."

Hoewel de doelstelling van De Boer al is geslaagd, wil de Nederlandse coach uiteraard over twee duels met de MLS-titel in handen staan. "De doelstellingen zijn met de bekerwinst en het strijden om de titel van de Eastern Conference al gehaald. Maar wie me kent, weet dat ik alles wil winnen. Dan pas is mijn seizoen geslaagd."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen