SC Heerenveen wil Vietnamees Van Hau na winterstop brengen

30 oktober 2019, 09:42

SC Heerenveen neemt de tijd met Doan Van Hau. De Vietnamese linksback komt dit kalenderjaar hoogstwaarschijnlijk niet in actie voor de Friezen. Ook woensdagavond niet tijdens de bekerwedstrijd tegen Excelsior Maassluis. "We kunnen die jongen nu wel opstellen, maar straks is hij weer weg", motiveert trainer Johnny Jansen.

Van Hau heeft straks interlandverplichtingen met Vietnam, dat eind november begint aan het kampioenschap van Zuidoost-Azië. "Daarom trainen we hem liever op richting het volgende kalenderjaar", laat Janssen weten aan de Leeuwarder Courant. "Na de winterstop moet Doan Van Hau er staan. Dan moet hij echt gaan concurreren met de andere jongens. Bovendien moet hij de Engelse taal nog leren. Dat gaat hem helpen in de communicatie. Maar Doan is erg gemotiveerd om dat te gaan doen."

Alen Halilovic en Jordy Bruijn krijgen in de bekerwedstrijd wel speeltijd. Zij vervangen Rodney Kongolo en Joey Veerman, die beiden niet helemaal okselfris uit het duel met FC Groningen zijn gekomen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen