Tijdens realisatie AZ-stadion tot drie keer toe bouwstop opgelegd

30 oktober 2019, 14:32

Al tijdens de realisatie van het AZ-stadion waren er twijfels over de veiligheid. De gemeente legde destijds drie keer een bouwstop op. Zo werden onderdelen gebouwd zonder toestemming, ontbraken berekeningen en ontdekten inspecteurs ernstige afwijkingen. 'Bij elkaar opgeteld zouden ze, zonder ingrijpen door de gemeente, tot een zeer onveilig bouwwerk hebben geleid', staat in een brief die gemeente in 2005 schreef.

De genoemde bevindingen zijn na onderzoek van NH Nieuws aan het licht gekomen. Een bouwstop is een van de zwaarste middelen die een gemeente kan inzetten. Om verschillende redenen werd deze stop ingezet. Een keer voor het hele stadion, daarna voor de dakconstructie en de derde keer voor niet goedgekeurde onderdelen. Tijdsdruk zou de oorzaak zijn geweest van de problemen.

AZ is momenteel bezig met herstelwerkzaamheden van het stadiondak, dat begin augustus deels instortte. Recent bleek ook dat het dak boven de hoofdtribune onveilig was. Aanvankelijk hoopte AZ in december terug te kunnen naar het AFAS Stadion, maar na de laatste bevindingen moet de club een nieuw moment bepalen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen