Guardiola overtuigd dat Xavi ooit coach van FC Barcelona wordt

30 oktober 2019, 16:08

Pep Guardiola is ervan overtuigd dat Xavi ooit hoofdtrainer wordt van FC Barcelona. De oefenmeester ziet zijn voormalige pupil als een ideale kandidaat om eindverantwoordelijke te zijn in Catalonië. "Hij heeft kijk op het spelletje, is erg gepassioneerd en legt de dingen op een heldere manier uit", zei hij.

Tegenover Catalunya Radio ging hij in op de toekomstige aanstelling van Xavi. "Op dit moment is hij nog heel jong (39, red.), maar vroeg of laat zal het een keer gebeuren", denkt de huidige trainer van Manchester City over de voormalig middenvelder van FC Barcelona, die zijn trainerscarrière recent is begonnen bij Al-Sadd, waar hij ook voetballer was in de nadagen van zijn loopbaan. 

Volgens diverse Spaanse media is Xavi een van de belangrijke kandidaten om na deze zomer de opvolger te worden van Ernesto Valverde, die een aflopend contract heeft en van wie afscheid genomen zou worden. Daarmee is hij een van de grootste concurrenten van Oranje-bondscoach Ronald Koeman, die ook op het lijstje zou staan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen