Klaassen wint eenvoudig, Bruma en Weghorst keihard onderuit

30 oktober 2019, 20:23   Bijgewerkt: 30 oktober 2019, 21:19

Werder Bremen heeft woensdagavond een eenvoudige 4-1 zege geboekt op FC Heidenheim. De nummer vijf uit de tweede Bundesliga werd in de tweede ronde van de beker al na één helft opzij gezet. Bij rust stond de ploeg van Davy Klaassen, die zelf scoorde en een assist gaf, al op een veilie marge en in de tweede helft werd er niet meer gescoord. VfL Wolfsburg, met Wout Weghorst en Jeffrey Bruma aan de aftrap, leed tegen RB Leipzig de eerste nederlaag van het seizoen. Het ging in eigen stadion keihard onderuit met 1-6, Weghorst was in de slotfase goed voor het enige doelpunt van de thuisploeg.

Werder Bremen – FC Heidenheim 4-1

Met Davy Klaassen in de basis had Werder Bremen weinig moeite met de nummer vijf van het tweede niveau uit Duitsland. Al na achttien minuten stond de ploeg uit Bremen op een riante en comfortabele 3-0 voorsprong. Voormalig Vitesse-speler Milot Rashica opende de score, waarna Leonardo Bittencourt deze na elf minuten verdubbelde. Ook oud-Ajacied Klaassen deed een duit in het zakje en pikte zijn goal mee. Nog voor de rust gaf hij ook nog een assist bij de vierde treffer van Werder. Aan het einde van de eeerste helft deed Heidenheim dan wel wat terug, Marc Schnatterer benutte een strafschop namens de bezoekers. In de tweede helft nam de thuisploeg wat gas terug en werd er uiteindelijk niet meer gescoord.

VfL Wolfsburg – RB Leipzig 1-6