Harkemase Boys - Groningen twee keer stilgelegd

30 oktober 2019, 21:00   Bijgewerkt: 30 oktober 2019, 23:40

De bekerwedstrijd tussen FC Groningen en Harkemase Boys is woensdagavond twee keer stilgelegd. Gedurende de eerste helft werd er meerdere keren vuurwerk op het veld gegooid. Een vuurwerkbom ontplofte vlak bij de doelman van Harkemase Boys, waarna scheidsrechter Sander van der Eijk zich genoodzaakt voelde om de wedstrijd tijdelijk te staken.

Het is niet helemaal duidelijk welke supportersgroep het vuurwerk op het veld gooide. 'Het was een enorm harde knal, keeper Jansema ongetwijfeld enorm geschrokken. Publiek achter zijn doel gaat tekeer, buitengewoon jammer dit. Scheids Van Der Eijk en alle spelers in de kleedkamers', schrijft RTV Noord.

Nadat alle spelers naar binnen waren vertrokken werd het vak achter het doel leeggehaald. 'Mededeling van de speaker is dat er over 15 minuten hervat gaat worden. Bij een eventueel volgende 'vuurwerk-incident' duel meteen definitief gestaakt', meldt de regionale omroep.  De stand was na ruim dertig minuten spelen nog altijd 0-0.