Juventus ontsnapt zonder De Ligt, Kluivert trefzeker

30 oktober 2019, 23:05   Bijgewerkt: 31 oktober 2019, 00:02

Juventus is woensdagavond ternauwernood aan puntenverlies ontsnapt in de Serie A. De kampioen van Italië leek zich stuk te bijten op Genoa, tot in blessuretijd Cristiano Ronaldo de winnende 2-1 maakte. Matthijs de Ligt kreeg rust bij de Oude Dame. Zijn landgenoot, Justin Kluivert, droeg met een doelpunt bij aan een overtuigende 0-4 zege van AS Roma tegen Udinese.

Juventus - Genoa 2-1

Het was een heet avondje in Turijn. Spreekwoordelijk dan, want scheidsrechter Antonia Giua deelde liefst drie rode kaarten uit bij Juventus tegen Genoa. Dat deed hij nadat beide teams een keer hadden gescoord. De thuisploeg - zonder De Ligt - kwam door een rake kopbal van Leonardo Bonucci na dik een halfuur op voorsprong. Een paar minuten later maakte Christian Kouamé met enig geluk de gelijkmaker.

Na rust eiste de arbitrage een hoofdrol op door eerst Genoa-middenvelder Francesco Cassata zijn tweede gele kaart te geven en vervolgens ook Federico Marchetti weg te sturen. Laatstgenoemde zat echter op de bank bij de bezoekers, waardoor Genoa met tien man op het veld bleef staan. In de slotfase kreeg ook de ingevallen Adrien Rabiot twee gele kaarten, waardoor beide teams met een man minder elkaar bestreden. Nadat in blessuretijd een doelpunt van Ronaldo vanwege buitenspel werd afgekeurd, sloeg de sterspeler van Juventus vanaf de strafschopstip alsnog toe: 2-1.

Udinese - AS Roma 0-4

Vorig seizoen scoorde hij slechts één keer in de Serie A, na vanavond staat de teller in het huidige seizoen op twee doelpunten voor Justin Kluivert. Hij begon zoals wel vaker in de basis bij de Romeinen en maakte tien minuten na rust de 0-3 door een vlijmscherpe tegenaanval af te ronden. AS Roma won uiteindelijk met 0-4, terwijl het een uur lang met een man minder speelde. Het Udinese van basisspelers William Troost-Ekong, Hidde ter Avest en bankzitter Bram Nuytinck bleek echter een maatje te klein.