Real Madrid boekt klinkende zege tegen hekkensluiter Leganes

30 oktober 2019, 23:11   Bijgewerkt: 30 oktober 2019, 23:35

Real Madrid heeft woensdagavond een eenvoudige 5-0 zege geboekt op Leganés, de nummer laatst in de Spaanse competitie. De ploeg van Zinédine Zidane kende een droomstart en stond al na acht minuten op een 2-0 voorsprong door goals van Rodrygo† en Toni Kroos. Sergio Ramos maakte nog voor rust een derde Madrileense treffer. In de tweede helft liep het nog uit naar een ruime overwinning door goals van spitsen Karim Benzema an Luka Jovic.

Real Madrid verloor afgelopen zaterdag voor het eerst in de Spaanse competitie. Op bezoek bij Mallorca werd er met 1-0 verloren, waardoor het de koppositie aan FC Barcelona moest laten. Tegen Leganés, de nummer twintig in La Liga, begon het geweldig. Al na acht minuten stond het op een 2-0 voorsprong. Bij de eerste treffer legde Karim Benzema de bal terug op Rodrygo, die van dichtbij eenvoudig de 1-0 binnen tikte. Nog geen minuut later lag de 2-0 al in het doel, opnieuw door een assist van Benzema. Hij gaf de bal voor op Kroos en die schoot bij de eerste paal keurig raak. Binnen het half uur was de wedstrijd definitief beslist. Sergio Ramos miste in eerste instantie de penalty, maar mocht nog een keer aanleggen, omdat de doelman van Leganés te vroeg van zijn lijn was. De tweede keer wist Ramos wel te scoren.

In de tweede helft had Real Madrid ook weinig te duchten van Leganés en hierdoor liep de Koninklijke eenvoudig uit naar een klinkende zege. Benzema was na twee assists in de eerste helft de maker van de vierde goal vanuit een penalty. In de blessuretijd maakte Luka Jovic zijn eerste doelpunt in dienst van Real Madrid. Hij kwam afgelopen zomer voor zestig miljoen over van Eintracht Frankfurt.

Door de overwinning verkleint Real Madrid de achterstand op FC Barcelona weer naar één punt. Zaterdag speelt de ploeg van Zidane thuis tegen Real Betis.