Buijs na vuurwerkincidenten: "Het is krankjorum, onbegrijpelijk"

30 oktober 2019, 23:47   Bijgewerkt: 31 oktober 2019, 00:36

FC Groningen won op bezoek bij de amateurs van Harkemase Boys met 1-2, maar de wedstrijd werd ontsierd door tal van incidenten. FC Groningen-trainer Danny Buijs spreekt na de overwinning van een waardeloze avond die hij zo snel mogelijk uit zijn hoofd wil zetten. "De toestanden er omheen hebben het voor mij echt verpest", zei hij.

Na ruim een half uur spelen werd de wedstrijd tussen Harkemase Boys en FC Groningen gestaakt, omdat meerdere malen vuurwerk op het veld werd gegooid. Een vuurwerkbom ontplofte vlak bij de doelman van Harkemase Boys, waarna scheidsrechter Sander van der Eijk zich genoodzaakt voelde om de wedstrijd tijdelijk te staken.

Buijs vindt de acties onbegrijpelijk en hekelt de verantwoordelijken van deze actie. "Ik kan er met mijn hoofd niet bij'', zei de trainer boos tegenover het Dagblad van het Noorden. "Zo'n bom is nog een eenmansactie, maar die tientallen mensen die met elkaar op de vuist gaan, dat is echt onbegrijpelijk. Er staan wel vijftig kinderen bij. Het is krankjorum. Als je wilt vechten, ga dan in een weiland staan of ga op een vechtsport. Dat ga je toch niet hier lopen doen."

Buijs adviseerde de scheidsrechter om de wedstrijd definitief te staken om maar een keer een statement te maken, maar uiteindelijk werd de wedstrijd na een korte onderbreking wel hervat. "Hij zat zelf ook te twijfelen of we nog verder moesten gaan, maar dan verpest je het natuurlijk ook voor de goedwillenden. Die kinderen joh. Die komen morgen op school en dan vraagt de juf hoe ze het gehad hebben. Wat zullen ze dan zeggen? Ja, we zagen allemaal mensen met elkaar vechten en bier gooien. Het is gewoon een schande dat dit gebeurt. Ik wil deze avond heel snel vergeten", sprak Buijs nog altijd vol onbegrip.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen