Droom De Boer en Atlanta spat uiteen: geen finale om MLS-titel

31 oktober 2019, 07:38

De titeldroom van Frank de Boer met Atlanta United is over. De regerend MLS-kampioen ging woensdagnacht (Nederlandse tijd) in de halve finale voor eigen publiek onderuit tegen Toronto (1-2). Josef Martinez - het hele seizoen goed voor 33 doelpunten - werd de schlemiel. De spits miste bij een 1-0 voorsprong een penalty.

Ook in aanloop was er het nodige te doen over Martinez. Hij kampte met een hamstringblessure, maar desondanks liet De Boer de Venezolaan starten. Aanvankelijk leek er ook geen vuiltje aan de lucht voor Atlanta. De thuisploeg schoot uit de startblokken. Al na vier minuten stond Atlanta op voorsprong na een goed uitgespeelde uitbraak. Voor Julian Gressel was het een koud kunstje om binnen te tikken.

Het thuispubliek raakte helemaal in extase toen scheidsrechter Alan Kelly vier minuten later naar de stip wees. Pity Martinez werd gevloerd in de zestien en mocht zijn naamgenoot aanleggen voor de 2-0. Maar Josef Martinez vond keeper Quentin Westberg op zijn pad. Hoe duur die misser was, bleek later. Nog voordat het eerste kwartier erop zat tekende Nicolas Benezet voor de gelijkmaker, vijftien minuten voor het einde dompelde Nick DeLeon Atlanta in rouw: niet Atlanta speelt op 10 november om de MLS-titel, maar Toronto neemt het in de finale op tegen Seattle Sounders waar Kelvin Leerdam onder contract staat.