Uitgeschakelde De Boer: "Ik zou risico opnieuw nemen"

31 oktober 2019 – Frank de Boer staat achter zijn besluit om Josef Martinez te laten spelen in de verloren halve finale van de MLS play-offs. In aanloop naar het duel met Toronto (1-2) raakte de topscorer geblesseerd aan zijn hamstring. Toch stelde De Boer hem op en zag hij hem een dure penalty missen. "We namen het risico en achteraf zou ik de beslissing opnieuw nemen", klinkt het na afloop uit de mond van De Boer.

Uitgeschakelde De Boer: "Ik zou risico opnieuw nemen"

Bij een 1-0 voorsprong voor Atlanta United kon Martinez de voorsprong al na acht minuten verdubbelen. Maar de Venezolaan vond doelman Quentin Westberg op zijn pad. "We weten hoe goed hij is, hoe goed hij penalty's kan nemen. Het is zeldzaam dat hij mist", aldus De Boer op de persconferentie. "Iedereen kan een penalty missen. Hij nam zijn verantwoordelijkheid. Hij deed het vaak fantastisch. Ik neem hem dan ook niets kwalijk. Hij heeft ons veel gegeven."

Martinez, gedurende het seizoen goed voor 33 doelpunten, raakte twee dagen voor het treffen met Toronto geblesseerd. "Het was een kleine blessure, maar het zit natuurlijk altijd in je achterhoofd wanneer je een sprint trekt. Dus hij koos zijn momenten. Soms zag je dat hij niet de Josef was die we graag wilden zie", zegt De Boer. "Josef stond er altijd als we hem nodig hadden. Daar geloofden hij en ik vandaag ook in."

Eredivisie

gerelateerd