Advocaat brengt rust en energie, Feyenoord wint tijd

31 oktober 2019, 09:40   Bijgewerkt: 31 oktober 2019, 12:34

Dick Advocaat begint donderdagochtend aan zijn zoveelste klusje als interim-coach. Als opvolger van Jaap Stam werkt hij met Feyenoord toe naar het treffen met VVV-Venlo. Daags na de aanstelling van de oefenmeester stonden de ochtendkranten weer vol met reacties op het nieuws. Een rondje langs de velden: wat werd er geschreven over Advocaats benoeming?

De Telegraaf laat twee oude bekenden van Advocaat aan het woord: Fred Grim en Jordy Zuidam. "Als iemand de boel op korte termijn kan vlot trekken, is het Dick wel", vindt eerstgenoemde, die zijn assistent was bij Sparta Rotterdam. "Advocaat zorgt in allerlei opzichten voor een frisse wind. Hij is duidelijk, een echte winnaar en maakt veelal de oudere spelers met ervaring verantwoordelijk." Ook de technisch directeur van FC Utrecht is vol lof. "De rust was eigenlijk vrijwel direct terug", herinnert hij over vorig seizoen. "En de energie en de wil om te willen winnen die hij daarna aan de dag legde, hebben zijn gelijk volkomen bewezen. Ook omdat Advocaat de stafleden om zich heen wél alle ruimte geeft om met de nieuwste technische snufjes te werken."

Lees ook: waarom Advocaat in februari Feyenoord nog weigerde

Het Algemeen Dagblad schrijft dat Feyenoord met de aanstelling van Advocaat en het wegsturen van de technische staf een harde koers is gaan varen. 'Als Feyenoord op sportief vlak mee wil blijven doen, is er volgens de huidige beleidsbepalers simpelweg geen andere keuze', aldus het AD. 'Feyenoord is inmiddels een fase ingegaan waarbij niet presteren gevolgen kan hebben. Van Gastel, al sinds 2011 assistent-trainer in de Kuip, had in de ogen van de beleidsbepalers veel te weinig zijn invloed laten gelden naast Jaap Stam. Roy Makaay en Denny Landzaat waren eveneens bepaald niet onmisbaar, werd er van hogerhand geconcludeerd. Te veel meegelopen, bitter weinig inbreng. En een nieuwe start met Dick Advocaat aan het roer verdient dan meer nieuwe gezichten, was het oordeel.'

De Volkskrant schrijft dat er eigenlijk geen andere optie was dan de ervaren coach aan te stellen. 'Advocaats naam zong direct rond in de Kuip. Alsof er geen andere keus was. Alsof er niet nog honderden gediplomeerde trainers werkloos thuiszitten, de meesten (veel) jonger dan de 72-jarige Advocaat', schrijft de ochtendkrant, die met Thomas Verhaar een speler citeert die hem meemaakte bij Sparta Rotterdam als interim-coach. "In de omgang is hij best prettig, goudeerlijk en op het veld vliegen de vonken eraf. Dat is zijn grote kracht", aldus de spits.

Trouw stelt dat Feyenoord vooral tijd koopt met de aanstelling van De Kleine Generaal. De club moet schoon schip maken, stelt de krant. 'Eerst moet dan een directie worden aangesteld', valt te lezen. Een interim-directie, daar valt immers niet op te bouwen. 'Met Advocaat als tussentijdse oplossing creëert Feyenoord in ieder geval tijd en ruimte om op zoek te gaan naar een trainer voor de langere termijn. Dat Feyenoord er veel aan gelegen was om Advocaat aan zich te binden, blijkt wel uit de rigoureuze wijzigingen in de technische staf.' Daarin werd afscheid genomen van Jean-Paul van Gastel, Denny Landzaat en Roy Makaay.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen