KNVB onderzoekt bekerduel FC Groningen na incident

31 oktober 2019, 12:35

De KNVB begint een onderzoek naar het ontspoorde bekerduel tussen Harkemase Boys en FC Groningen (1-2). De wedstrijd werd woensdagavond een tijd stilgelegd nadat een vuurwerkbom bij het doel van de thuisploeg ontplofte. Het treffen dreigde zelfs even definitief gestaakt te worden.

Arbiter Sander van der Eijk had de wedstrijd eerder al kort stilgelegd. Toen later de vuurwerkbom werd gegooid, was de maat vol. Ook waren er vechtpartijen achter het doel van Harkemase Boys. "Dit wordt een zaak voor de onafhankelijke aanklager", laat KNVB-woordvoerder weten aan de Leeuwarder Courant. "Alle verklaringen zullen worden opgevraagd en dan zal de aanklager er ongetwijfeld een onderzoek naar instellen."

Volgens Harkemase Boys staat vast dat fans van Groningen zich misdroegen. Groningen zelf heeft nog niet duidelijk wie de raddraaiers zijn geweest. [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/358360/fc-groningen-eerste-verantwoordelijkheid-bij-harkemase-boys/,_blank,Directeur Wouter Gudde legde bovendien de eerste verantwoordelijkheid bij Harkemase Boys]. Volgens hem is Groningen verantwoordelijk voor wat in het uitvak - vanuit daar werd het vuurwerk niet gegooid - gebeurt, niet wat op andere tribunes plaatsvindt.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen