Van der Heijden krijgt nieuwe kans, Berghuis terug op veld

31 oktober 2019, 12:46   Bijgewerkt: 31 oktober 2019, 13:36

Dick Advocaat heeft zijn eerste training in dienst van Feyenoord achter de rug. De oefenmeester deed dat donderdagochtend met een vrijwel complete selectie, waarin Steven Berghuis – die afgelopen weekend geblesseerd uitviel tegen Ajax in de pauze – weer volop meedeed en er een opvallende rol was voor Jan-Arie van der Heijden.

Volgens het Algemeen Dagblad stijgt de voetballende centrale verdediger, die onder Jaap Stam persona non grata was geworden, sterk in de pikorde onder Advocaat, die hem in het afsluitende partijspel zelfs in de basis posteerde. Daarin was verder ruimte voor onder andere Nicolai Jørgensen, die in de regel niet uitkomt op kunstgras. Of dat dus de startopstelling was van tegen VVV-Venlo is onzeker. 

'Schandelijk'

Verder werd interim-technisch directeur Sjaak Troost nog gevraagd waarom de weggestuurde assistenten Denny Landzaat, Jean-Paul van Gastel en Roy Makaay via de media moesten vernemen dat ze moesten vertrekken. "Schandelijk", vindt Troost tegenover Voetbal International. "Laat ik het zo zeggen: er zijn hier nog wel wat lekken te dichten."

Over de aanstelling van Advocaat was hij wel duidelijk: de ervaren coach was de enige kandidaat van de Rotterdammers. Wel probeert hij de verwachtingen niet te hoog te stellen. "Niemand verwacht dat we met 5-1 winnen bij VVV. Ik hoop het wel natuurlijk, maar het gaat er vooral om dat Dick het vertrouwen terugbrengt in deze spelersgroep waarin we als club nog steeds alle vertrouwen hebben."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen