Ten Hag met fitte selectie naar Zwolle: "Moeten ons opladen"

31 oktober 2019, 13:35   Bijgewerkt: 31 oktober 2019, 14:58

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft een midweek rust gehad en beschikt voor het treffen met PEC Zwolle dan ook over een vrijwel fitte selectie. "Blessures hebben we niet echt, wel spelers met kleine klachten. Maar die heb je altijd, ik ga er vanuit dat ze allemaal beschikbaar zijn morgenavond", zei de oefenmeester over het Eredivisie-duel.

Tijdens de persconferentie werd hem niet alleen gevraagd naar de fysieke gesteldheid van zijn selectie, maar ook naar de mentale. Na de zege op Feyenoord groeide de voorsprong op achtervolger PSV immers naar zes punten. "En dus was er een goede stemming", knikte Ten Hag, die De Klassieker geen 'reactie' vond op de nederlaag tegen Chelsea. "In die wedstrijden moet het meezitten, door zo'n verlies moet je heen kijken. Maar tegen Feyenoord ga je er vol in en dat hebben we gedaan. Dat heeft niets met een reactie te maken."

{image[337492][right-half][]}Keuze van Dest

Verder werd de coach gevraagd naar de keuze van Sergino Dest, die maandag naar buiten bracht voor de Verenigde Staten te kiezen. "Dat heb ik met hem besproken, maar dat is meer sparren. Hij moet de keuze maken, het is zijn leven. Mijn voorkeur heb ik hem niet verteld. Ik heb hem de voor- en nadelen gegeven, een spiegel voorgehouden. Hij heeft op deze manier een uitstekende keuze gemaakt."

Diens concurrent Noussair Mazraoui is een van de spelers die dit seizoen nog maar relatief weinig in actie kwam bij Ajax. "Hij heeft een moeilijke start gehad", erkende Ten Hag. "Noussair heeft last gehad van blessures, een terugval gehad, een rode kaart. En hij is heel laat aan het seizoen begonnen. Hij heeft duidelijk nog niet het niveau waarop hij vorig jaar wel zat. Maar de laatste twee weken is fysiek en mentaal fit en dat is van groot belang. Een fitte Mazraoui is waardevol van Ajax."

{image[337681][left-half][]}Ziyech's wissel

Daarnaast werd ook de wissel van Hakim Ziyech tegen Feyenoord nogmaals besproken tijdens de persconferentie. "Hij wil geen seconde missen", glimlachte Ten Hag, die het voorval nog wel even besprak met de middenvelder annex aanvaller. Dat hij jeugdspelers in liet vallen, vond hij logisch. "Je kijkt ook naar het Ajax van morgen, als de mogelijkheid daar is. Maar ook Klaas-Jan Huntelaar en Siem de Jong gaan nog spelen, die hebben we nodig dit seizoen."

Lees ook: Ziyech over wissel: "Ik ben liefhebber en wil altijd spelen"

De oefenmeester weigerde te zeggen dat het akkefietje op Ziyech geprojecteerd moest worden. Volgens hem worden ook andere spelers vaak genoeg gewisseld. Of dat vrijdagavond in Zwolle ook gebeurt, is niet bekend. Ten Hag verwacht op voorhand geen makkelijk duel op het kunstgrasveld. "Elke wedstijd is moeilijk, dat is niks anders dan andere wedstrijden", doelde hij op het treffen voor een Europese week. "Het kost soms best veel energie om ons op te laden, maar dat is wel onze plicht."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen