'Onwenselijke' cijfers voor FC Groningen: zes ton verlies

31 oktober 2019, 16:28

Slechte financiële cijfers voor FC Groningen: de Eredivisionist heeft het afgelopen seizoen een verlies van zes ton geleden. Dat blijkt uit de vandaag openbaar gemaakte jaarcijfers van de club uit het noorden. "De realiteit is dat we een middenmoter zijn." 

Met dank aan de transfers van Ludovit Reis en Jeff Chabot zijn er geen dikkere rode cijfers in Groningen. Die uitgaande transfers hielden de schade nog enigszins beperkt. De verkoop van Ritsu Doan aan PSV is nog niet meegenomen in het boekjaar.

Wouter Gudde, algemeen directeur van de club, maakt zich grote zorgen om de 'onwenselijke' cijfers. "De realiteit is dat we een middenmoter zijn. Qua omzet van de club en de hoogte van het spelersbudget staan we namelijk tussen plek 8 en 12. Op dit moment hebben we de structurele aansluiting met de subtop van de Eredivisie verloren, zowel financieel als sportief. Als we doorgaan met wat we nu doen, dan acht ik de kans dat de club ooit bij AZ, Vitesse en Utrecht in de buurt komt klein" , aldus de openhartige Gudde op de website van de club.

Ook aankomend seizoen begint Groningen met een begrotingstekort. De huidige twee miljoen is wel minder dan de drie miljoen van vorig jaar.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen