Gravenberch: "Ajax is mijn club en als het aan mij ligt teken ik bij"

1 november 2019, 07:56

Ryan Gravenberch wordt gezien als één van de grootste talenten uit de Ajax-opleiding, hij maakte vorig jaar al zijn debuut en werd de jongste debutant en doelpuntenmaker ooit in de geschiedenis van Ajax. Toch maakte hij nog maar weinig speelminuten, waardoor er werd gespeculeerd over een vertrek, maar daar wil hij zelf niks van weten.

"Ik ben een Amsterdammer en Ajax is mijn club", zei Gravenberch tegenover De Telegraaf. "Als het aan mij ligt, teken ik zeker nog een keer bij, want de mensen hier zijn altijd heel goed voor me geweest. Ik kon naar een aantal buitenlandse topclubs, maar ik ben een echte Amsterdammer." De middenvelder maakte vorig seizoen zijn debuut in de uitwedstrijd tegen PSV en werd daarmee de jongste debutant ooit voor Ajax. Hierna stagneerde zijn ontwikkeling en speelde hij voornamelijk voor het beloften elftal. Tegen Feyenoord (4-0) viel hij weer eens in en dat smaakt naar meer. "Naar véél meer. Ik wil de fans liever vandaag dan morgen gelukkig maken, maar mijn kans gaat komen. En dan moet ik die met beide handen aangrijpen."

Dat hij nog geen basisplaats heeft begrijpt de jonge middenvelder, die zichzelf omschrijft als een technische middenvelder die van dribbelen en steekpasses houdt. "Ik ben klaar voor minuten. Stapje voor stapje moet ik naar die basisplaats toewerken door in de speeltijd die ik krijg te laten zien dat ik een meerwaarde heb. Ik weet zelf de verbeterpunten", zegt de zeventienjarige spelverdeler stellig. "Dat zijn allereerst de beruchte omschakelmomenten. Verdedigend kan het beter en mag ik mijn man niet meer laten lopen."

Gravenberch heeft Mino Raiola als zaakwaarnemer en heeft bij Ajax nog een contract tot de zomer van 2021.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen