Verbeek geniet met volle teugen en is op zijn plek in Australië

1 november 2019, 08:24   Bijgewerkt: 1 november 2019, 08:45

Gertjan Verbeek koos afgelopen zomer voor een avontuur bij Adelaide United in Australië en heeft daar geen spijt van. De Nederlander vindt het lekker werken aan de andere kant van de wereld en kijkt zo af en toe zijn ogen uit in het land waar ook andere Nederlanders als Kew Jaliens en Victor Sikora actief zijn.

Verbeek nam Gerald Sibon mee als zijn assistent en met hem kan hij 'lezen en schrijven', voor kennis over de tegenstanders heeft de Nederlander een Australische assistent. Hij vindt het lekker werken in Australië en ziet de verschillen met Nederland. "Ze vragen niet, zoals in Nederland, drie keer waarom ze een oefening moeten doen. In de wedstrijd gaan ze als de brandweer", zei hij in het Algemeen Dagblad. "Tegenstanders ook. Als je vlak voor tijd met 2-0 voor staat, ben je hier nog lang niet zeker van een overwinning."

Verbeek won met Adelaide United de beker en pakte daarmee zijn eerste buitenlandse hoofdprijs, maar vindt de competitieopzet in Australië maar vreemd. "Het is hier ongelofelijk. Dan ben ik mijn spelers weer kwijt aan een of ander toernooi dat Australië wil gaan spelen voor de Olympische Spelen. Buiten de FIFA-kalender om, en dan willen die bondscoaches ook wat te doen hebben natuurlijk, dus dan plannen ze er doodleuk een trainingskamp omheen. In die tussentijd kan ik niet beschikken over die spelers."

Dat het niveau in Australië niet te vergelijken is met Nederland ziet ook de voormalig trainer van onder andere sc Heerenveen, Feyenoord, AZ en Twente. "Het is natuurlijk ook niet de eerste sport in Australië. Hier speelde laatst Craig Goodwin. Hij was helemaal de ster. Die kwam er bij Sparta niet aan te pas. De meeste goede spelers vertrekken direct naar Europa. Of naar Azië. Daar betalen ze beter."

De A-League is inmiddels drie wedstrijden onderweg en Verbeek is niet geweldig begonnen aan de competitie. Met Adelaide United verloor hij de eerste twee wedstrijden. Afgelopen weekend pakte hij de eerste overwinning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen