Stegeman voor duel met Ajax: "Ga mijn elftal niet omgooien"

1 november 2019, 10:27

John Stegeman blijft vasthouden aan zijn speelwijze en is ondanks de slechte resultaten niet van plan om zijn elftal om te gooien voor de wedstrijd tegen Ajax van aankomende vrijdag. Verder hoopt de trainer de teruggekeerde Thomas Lam weer op te kunnen stellen, terwijl ook Mustafa Saymak fit genoeg is om te starten.

"Het is zaak om dichtbij elkaar te blijven, vertrouwen te houden in waar we mee bezig zijn en er alles aan doen om daarin beter te worden", zei de trainer tegenover de Stentor. "Ik kan er wel rigoureus twee aanvallers afhalen en er twee middenvelders bij gooien, maar daar geloof ik niet in. Ik geloof in dat we onze uitvoering moeten verbeteren. Daar moeten we ons op richten en op trainen."

De wedstrijd tegen Ajax werd een dag naar voren gehaald vanwege het Champions League-programma van de Amsterdammers. In aanloop naar deze confrontatie kreeg Stegeman goed nieuws vanuit de ziekenboeg. Thomas Lam maakte afgelopen week al zijn rentree tegen HSV Hoek in de beker en zou tegen Ajax voor het eerst weer aan de aftrap kunnen staan in de Eredivisie. "Als hij zegt dat hij dat kan, is hij er klaar voor. Dat ga ik hem zo vragen. We hebben licht getraind. Als hij fit genoeg is, zou hij kunnen spelen." Ook Saymak is fit genoeg om te spelen, hij viel in de verloren uitwedstrijd tegen Heracles nog uit met een liesblessure maar is op tijd hersteld voor de wedstrijd van vrijdagavond. 

PEC Zwolle en Ajax trappen vrijdagavond om 20.00 uur af in Zwolle, de wedstrijd staat onder leiding van Björn Kuipers.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen