Neres knokt zich terug: "Ik heb het hoofd koel gehouden"

1 november 2019, 13:13

David Neres was vorig seizoen één van de smaakmakers bij Ajax, maar door de komst van Quincy Promes belandde de Braziliaan in het huidige seizoen op de bank. Tegen Feyenoord startte Neres afgelopen zondag weer eens. Met een doelpunt en een assist betaalde hij het vertrouwen van trainer Erik ten Hag terug. "Ik heb er meer zelfvertrouwen door gekregen", aldus de aanvaller.

Zijn basisplaats én goede optreden tegen Feyenoord hebben hem goed gedaan. "Ik heb er de afgelopen tijd hard voor gewerkt", zegt hij tegen Ajax TV. "Ik hoop op meer goede wedstrijden om nog meer zelfvertrouwen te krijgen en in de basis terug te keren. Voor alle spelers is het lastig om op de bank te zitten en niet mee te doen. Dus voor mij was dat ook moeilijk. Maar ik heb het hoofd koel gehouden en gewoon hard getraind."

De toegenomen concurrentie voor zijn positie ziet Neres niet als iets negatiefs. "Het is alleen maar goed voor het team dat we veel keus hebben in spelers die voorin kunnen spelen. Je moet gewoon je best doen en het team helpen. Er is een gezonde concurrentie om gekozen te worden om in de wedstrijden te mogen beginnen. En wie niet gekozen wordt, moet gefocust blijven en alles geven als hij wel gekozen wordt", vervolgt hij.

Neres werd onlangs weer opgenomen in de selectie van Brazilië voor de duels met Argentinië (vrijdag 15 november) en Zuid-Korea (dinsdag 19 november). "Ik ben blij om weer een kans te hebben om in het nationale elftal te spelen. Nu moet ik elke wedstrijd laten zien dat ik het verdien om mee te spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen