Slot: "We gaan niet met ons hoofd in de wolken lopen"

1 november 2019, 14:40

Onder het bewind van Arne Slot gaat het AZ sportief voor de wind. De Alkmaarders wonnen in de vorige speelronde met 0-4 van PSV en stegen daardoor naar de tweede plaats in de Eredivisie. Dat is voor Slot nog geen reden om de vlag uit te hangen.

Over de ruime overwinning bij PSV is Slot heel tevreden. "Maar de week ervoor verloren we van sc Heerenveen. We gaan dus niet met ons hoofd in de wolken lopen", aldus Slot via de clubkanalen. "Een topteam moet namelijk over een langere periode aantonen dat ze blijven presteren. Zo zou het bijvoorbeeld mooi zijn om een lange serie neer te zetten van ongeslagen thuisduels."

AZ passeerde PSV op de ranglijst door de zege in Eindhoven. "Om ergens te komen is makkelijker dan om er te blijven. Dat besef is er wel in deze groep, want we zijn al twintig wedstrijden onderweg dit seizoen. We hebben nog niets om ons rijk te rekenen, want de ploegen om ons heen hebben ook veel punten", gaat de trainer verder.

Komend weekend neemt AZ het op tegen FC Twente, de oude club van assistent-trainer Marino Pusic. "Hij is vorig seizoen kampioen met ze geworden. Een groot deel van de spelersgroep is nog hetzelfde. Twente is momenteel met vijftien punten een stevige middenmoter. Zo langzamerhand geeft de stand op de ranglijst namelijk een aardige weergave van de krachtsverhoudigen tussen alle ploegen. FC Twente staat negende, die positie hebben ze niet gestolen."

Stengs

Calvin Stengs werd deze week voor de eerste keer opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. "Heel mooi voor Calvin", zegt Slot. "En de echte beloning zou natuurlijk de definitieve selectie en speelminuten zijn. Het is knap hoe hij op jonge leeftijd is teruggekomen van langdurig blessureleed. En naast een goede voetballer is het ook nog eens een heel fijne jongen. Iedereen in de club gunt hem dit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen