Buijs moet puzzelen voor Willem II: "Dit is een Engelse week"

1 november 2019, 15:50   Bijgewerkt: 8 november 2019, 11:23

FC Groningen ontvangt zondagmiddag Willem II en voor trainer Danny Buijs ligt er nog een aardig puzzel om op te lossen voor wat betreft zijn basiself. Zo staan er vraagtekens achter de namen van; Sergio Padt, Charlison Benschop, Kaj Sierhuis, Deyovaisio Zeefuik en Mo El Hankouri. De teruggekeerde Samir Memisevic kan nog niet twee wedstrijden zo kort achter elkaar spelen en begint sowieso op de bank.

"Dit is eigenlijk een soort van Engelse week", sprak Buijs in gesprek met FC Groningen TV. "We spelen in een week tijd drie wedstrijden, dus na de wedstrijd tegen Harkemase Boys van woensdag hebben wij ons pas kunnen focussen op Willem II." Buijs kent de kwaliteiten van Willem II en waarschuwt zijn elftal voor de 'gevaarlijke vleugelspitsen'. "Zij hebben echt een voetballende ploeg en spelen ook altijd 4-3-3. Met gevaarlijke jongens voorin en dynamiek op het middenveld. Wij moeten zorgen dat we er klaar voor zijn en de drie punten in Groningen houden."

Afgelopen week lieten de supporters van FC Groningen zich van zijn slechtste kant zien door vuurwerk op het veld te gooien in de wedstrijd tegen Harkemase Boys, Buijs roept de fanatieke achterban op zondag echt achter de ploeg te gaan staan. "Ik hoop dat onze fans het kunnen opbrengen om massaal achter de ploeg te gaan staan, zodat er een mooie wisselwerking ontstaat."

Over de inzetbaarheid van Padt, Benschop, Sierhuis, Zeefuik en El Hankouri beslist de oefenmeester van de Trots van het Noorden pas 'last-minute'.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen