Lukkien: "Wake up, we zijn nog geen stabiele Eredivisie-ploeg"

1 november 2019, 18:40

FC Emmen wist zich vorig seizoen knap te handhaven in de Eredivisie, maar zal deze jaargang weer alles uit de kast moeten trekken om degradatie te ontlopen. Met een veertiende plaats staan de Emmenaren er na elf wedstrijden redelijk voor, maar de voorsprong op nummer zeventien VVV-Venlo bedraagt slechts één punt.

Het staat dicht bij elkaar rond de gevarenzone. "Ook qua percentage balbezit en expected goals zit het heel dicht bij elkaar", vertelt trainer Dick Lukkien aan het televisiekanaal van Emmen. "Wat mij positief stemt, is dat ik denk dat we veel beter kunnen. Als we dat doen, kan het er zondag heel anders uitzien."

Dat Emmen ook dit seizoen alle zeilen moet bijzetten om degradatie te ontlopen, is voor Lukkien geen verrassing. "We zijn FC Emmen. Als we denken dat we een seizoen tegemoet gaan zonder stress, dan zou ik zeggen: wake up. Aan het einde van vorig seizoen hadden we een prachtig spandoek: nobody said it was easy. Dat zal dit seizoen niet anders zijn. We zijn nog geen stabiele Eredivisie-ploeg. Volgens mij is dat ook geen schande, maar we werken er wel keihard aan."

Zondag ontvangt de club uit Drenthe de nummer vier van de Eredivisie: Vitesse. "Als je naar hun statistieken kijkt, hebben ze wel een beetje boven hun stand geleefd", zegt Lukkien. "Ze hebben wel heel veel kwaliteit. Met name voorin. Linssen is een blikvanger. Matavz is een goede speler. Hen zullen we goed moeten bespelen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen